Kanoën in Westerwolde


Dazzlingdinky

Kajakken op de ruiten Aa

Onder deskundige begeleiding kunt u een heerlijk tochtje maken op de Ruiten Aa. We stappen in bij de Noordmee in Sellingen. Alvorens we u in de kajak helpen krijgt u een uitgebreide instructie. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als u de kajak bestuurt. Ook leggen we u uit hoe u de vistrapjes kunt bevaren. Dit is altijd 'even spannend' maar niet moeilijk als u 'recht door blijft varen' We varen heel rustig door het schitterende landschap, onder laaghangende bomen en misschien een enkel opstakeltje. Het gevoel alsof u een klein avontuur beleefd. De meanderende Ruiten Aa heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan en na elke bocht wacht u een prachtig stukje natuur. Met een beetje geluk vliegt er een ijsvogeltje voor de kajak langs en wie weet... Er huist een bever. Sporen zijn her en der langs de oever te zien. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Een en ander is afhankelijk van de snelheid waarmee we peddelen. We stappen uit bij de steiger aan de Wollinghuizerweg. Daar houden we een welverdiende pauze en eten we onze meegebrachte lunch op. Voor koffie en/of thee zorgen wij. Na deze pauze pakken we onze wandelschoenen en lopen we terug, nu langs de oever van de Ruiten Aa, naar ons startpunt, een wandeling van ongeveer anderhalf uur.

Vanwege alle coronamaatregelen kunnen we nu nog niet voor vervoer terug zorgen, indien u niet in staat bent om terug te lopen. Of dit liever niet doet. In dat geval moet u zelf een 'taxi' terug regelen, of dat u opgehaald wordt aan het eindpunt.

DE KAJAK
We kajakken in een Perception Sundance en een Guma Kajak. Beide kajaks hebben een ruime kuip en zijn zeer stabiel. De Sundance is 2.87m lang en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 150 kg. De Guma Kajak is iets langer, nl 3.08m en heeft ook een maximale capaciteit van 150 kg!

KOSTEN
Per persoon: 22,50 Dit is inclusief begeleiding en koffie/thee met koek.

PAKLIJST
In de kajak is makkelijk zittende kleding het prettigst. U moet er rekening mee houden dat u in ieder geval spatwater-nat wordt. Schoenen die nat mogen worden is een voorwaarde. Het beste zijn waterschoenen of sandalen. Voor de terugweg een fijne loopschoen en simpele droge kleren mee is ook geen overbodige luxe. Wij hebben waterdichte zakken te leen waarin u het een en ander in kunt doen. Houdt het echter beperkt tot het hoognodige. Ook neemt u zelf een lunchpakketje mee en evt een flesje water. Koffie en thee nemen wij voor u mee.

Reserveren: mail naar info@dazzlingdinky.nl. 

Kanoën in Westerwolde

Dazzlingdinky

Agenda:


Zondag 6 juni : plek voor 2 personen
Zondag 20 juni: plek voor 2 personen
Mochten de maatregelen zo versoepeld worden dat we meer personen kunnen plaatsen dan melden we dat zsm op deze site en social media


U krijgt eerst 'op het droge' een kajak instructie. Daarna helpen we u de kajak in en het water op. Onder begeleiding van een instructeur varen we dan ongeveer 2 uur door de mooie natuur van Westerwolde.

We stappen in (start- en eindplaats krijgt u per mail) en varen dan zo.n anderhalf tot 2 uur (afhankelijk van t tempo van de langzaamste kajakker) stroomafwaarts. We passeren een aantal vistrapjes, waar een beetje stuurmanskunst vereist is, maar daarvoor begeleiden we u.

Na een leuke tocht gevaren te hebben stappen we uit en lopen we terug naar het startpunt.
Wilt u niet terug lopen dan dient u zelf voor vervoer terug te zorgen.

U kunt nu boeken: stuur een mail: info@dazzlingdinky.nl of via een Pb op Facebook!