Kanoën in Westerwolde


Dazzlingdinky

Kajakken op de ruiten Aa

Onder deskundige begeleiding kunt u een heerlijk tocht maken op de Ruiten Aa. Dit is een dagvullend programma en geschikt voor de wandelende natuurliefhebber. U hoeft geen kano- of kajakervaring te hebben, we geven basis-instructie en we begeleiden u de gehele tocht. Wel moet u zo.n 10 km kunnen wandelen.

We starten deze dagtocht bij MoeNieks. Bij boeking krijgt u alle gegevens toegemaild over adres/aanvangstijd en parkeermogelijkheden.
Vandaar uit maken we een heerlijke lange wandeling door de prachtige natuur van Westerwolde en lopen wij al een heel eind langs de Ruiten Aa. U ziet waar u straks zult varen.
Aangekomen bij het kajakstartpunt houden we even een kleine pauze en schenken we koffie/thee. Hier kunt u zich ook klaar maken voor het kajakken (kleren die nat mogen worden en waterdichte schoenen/blote voeten)
Alvorens we u in de kajak helpen krijgt u een uitgebreide instructie. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als u de kajak bestuurt. Ook leggen we u uit hoe u de vistrapjes kunt bevaren. Dit is altijd 'even spannend' maar niet moeilijk als u 'recht door blijft varen' We varen heel rustig door het schitterende landschap, onder laaghangende bomen en misschien een enkel opstakeltje. Het gevoel alsof u een klein avontuur meemaakt. De meanderende Ruiten Aa heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan en na elke bocht wacht u een prachtig stukje natuur. Met een beetje geluk vliegt er een ijsvogeltje voor de kajak langs en wie weet... Er huist een bever. Sporen zijn her en der langs de oever te zien.
Onderweg is er gelegenheid om even een stop te maken en indien nodig de benen te strekken. We houden sowieso een koffie/thee pauze op of naast het water.

DE KAJAK
We kajakken in een Perception Sundance en een Guma Kajak. Beide kajaks hebben een ruime kuip en zijn zeer stabiel. De Sundance is 2.87m lang en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 150 kg. De Guma Kajak is iets langer, nl 3.08m en heeft ook een maximale capaciteit van 150 kg!
Op het water heerst een serene rust. Deze rust willen we graag vasthouden maar ook overbrengen op andere natuur en water liefhebbers.
Vanwege de rust blijven we ook dit seizoen in zeer kleine groepjes varen. De normale grootte van de groepjes is 3 kajaks plus 1 begeleiding.
In een enkele uitzondering maken we er 5 kajaks en 2 begeleiding van.

Wanneer u nog meer van de rust wilt genieten kunt u deze tocht ook prive boeken voor 1 persoon. U krijgt dan een 1 op 1 begeleiding, zowel voor de wandeling als voor het kajakken.
Voor deze prive-tocht betaalt u niets extra.s

Ook is het mogelijk om met zijn 2en deze activiteit te boeken in een 2 persoons kajak. Dit is een open kuip met comfortabele stoeltjes voorzien van rugleuning. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken verzoeken wij u dit in een mail aan te geven.

Kosten: 35 euro per persoon.

Reserveren: mail naar info@dazzlingdinky.nl. 

Kanoën in Westerwolde

Dazzlingdinky

Bij al onze tochten op het water stellen wij het dragen van een zwemvest voor de baasjes verplicht.