Over ons


DazzlingdinkyDazzlingdinky is in 2006 opgericht als hondenactiviteitencentrum. Naast de uitlaatservice was er ook al ruimte voor het organiseren van wandelingen en andere activiteiten voor baas en hond. Tegenwoordig richt Dazzlingdinky zich niet meer alleen op mensen met hond, maar op alle mensen die van buitenactiviteiten houden. Door de brede voorkennis en opleidingen van de instructeurs kan Dazzlingdinky allerlei soorten activiteiten aanbieden in de buitenlucht.

De twee gidsen van Dazzlingdinky zijn Charlotte en Nienke.


Charlotte:
Charlotte Al op jonge leeftijd was ik bezig met het organiseren van allerlei spelletjes, uitstapjes en activiteiten voor vriendjes en vriendinnetjes. Als tienjarig meisje had ik mijn eigen heuse pretpark op de zolder van mijn ouderlijk huis gebouwd. Alle vriendjes en vriendinnetjes mochten tegen betaling van 5 cent mijn pretpark bezoeken. Naast dit spel in het pretpark was de buitenlucht mijn domein. Al jong struinde ik op mijn paard de bossen af, op zoek naar 'spannende avonturen'. Met vriendinnen trok ik de bossen in, bouwde hutten, ging met zelfgemaakte vlotten de bosbeek over en sprong met touwen de hoogste bomen uit. Na het behalen van mijn onderwijsakte werden al deze buitensport activiteiten wat serieuzer en organiseerde ik diverse werkweken voor de schooljeugd. Het verzinnen van steeds maar weer nieuwe spelletjes werd een leuke uitdaging en het plezier was des te groter als er deze opzet weer was geslaagd. Toen ik na mijn onderwijsloopbaan naar het mooie Westerwolde verhuisde en een aantal meters grond ter beschikking kreeg, werd mijn hondenroedel ook wat uitgebreid zodat ik ook daar meer wandelingen meer kon doen. Al snel organiseerde ik in dit mooie Westerwolde wandelingen voor baas en hond. Dazzlingdinky was een feit. Vandaag de dag is Dazzlingdinky uitgegroeid tot een activiteitencentrum die sportieve dagen en weekenden organiseert in de buitenlucht. Voor mensen met hond en voor mensen zonder hond.


Nienke:
Nienke Ik ben Nienke, geboren op 9 augustus 1990. In 2016 heb ik mijn HBO verpleegkunde dipoma behaald. Naast mijn baan in de zorg werk ik sinds 2010 op freelance-basis voor Dazzlingdinky. Bij Dazzlingdinky komen twee van mijn passies samen: honden en buitensport. Vanaf kleins af aan ben ik al bezig met (lange afstands) wandelen. Door dazzlingdinky heb ik de gelegenheid gekregen om mijn kennis en ervaring in de buitensport verder uit te breiden. Zo ben ik begonnen met een zeekano-cursus. In 2011 en 2012 heb ik aan het CIOS in Heerenveen lessen gevolgd voor verschillende buitensportcertificaten. Ik heb hier certificaten behaald voor kanoën, oriŽntatietechnieken, kliminstructeur en boogschietinstructeur. Daarnaast heb ik in december 2012 de opleiding tot 'fit met hond' trainer afgerond. Ik heb zelf een hond genaamd Keira, een kruising tussen een labrador en een flatcoated retriever. 

Kanoën in Westerwolde

Dazzlingdinky

Bij al onze tochten op het water stellen wij het dragen van een zwemvest voor de baasjes verplicht.